5 טיפים להוצאת טיפים

אזהרה: זה מניפולטיבי, משעשע ויותר מכל – עוצמתי מאוד. חמישה טיפים שיניבו לכם יותר טיפים בכל משמרת אם אכן תבצעו אותם על הצד הטוב ביותר שלכם. ספוילר: אתם תרצו לשלוח את המאמר הזה לקולגות שלכם בבר

ארי פן | קלאב סקול | מאמרים | 31.7.2020

כמה מדברים על זה, קבוצות וואצפ של צוותי בר קרסו עקב העניין – לטוב ולרע. הרי מדובר בסופו של יום בתוצאה שאלינו רצינו להגיע – כסף! אחת הסיבות הגדולות ביותר שעבודת הבר נהפכה למבוקשת זה בגלל השכר הגבוה שאליו ניתן להגיע. כסף קל ומהיר ישירות לכיס וכל זה – מהטיפים. אז בלי יותר מדי דיבורים – חמישה טיפים להוצאת טיפים דרך דלפק הבר:

 

1. חוויה טובה וגם אותנטית מצד הברמן

ובכן, קל מאוד לומר את צמד המילים “תודעת שירות” אך למעשה אין בה שום ערך ממשי. למעשה, אפשר לנצל את התודעה הרבה יותר מאשר “שירות”. אין פה שום הכוונה או הסבר לאיך השירות מתבצע מאחר כי שירות יכול להיות גם חיובי וגם שלילי. התודעה אמורה להיות תודעת שירות מצוינת – אם כבר. אז למה דחפתי את המילה “אותנטית”? כי זה פשוט מורגש! הלקוח יכול לקבל שירות טוב ואף מצוין אך אם ירגיש כי זה נועד אך ורק בשביל הארנק שבכיסו – הוא לא יעוף עליכם, זה לא “דיל ברייקר” עבורו וממש לא מה שיפיל לכם את הלסת כאשר תסתכלו על מגשית העודף בתום העסקה. אם אכן תהיו אותנטיים ותגרמו לחוויה מדהימה עבור הלקוח – זה ישנה עולמות עבורו והוא יותר מישמח להשאיר לכם טיפ שמן כדי להביע את הערכה שלו כלפיכם.

פרקטיקה: תזרמו ותרגישו את הלקוח, תנסו להיכנס למיקרו הסיטואציה ותגיבו בהתאם לכך. לא באופן רובוטי ולא באופן רשמי מדי. מילים כמו “אדוני” או “גברת” כפי שנהוג לומר בשפה הרהוטה עלולים יותר להזיק מאשר להועיל מאחר והן לא משדרות אותנטיות.

 

2. לחייך רק לאחר שהפנתם מבט לעבר הלקוח

“לחייך תמיד” – אחת הססמאות השנואות עלי. מעבר לעובדה שתצאו סופר קריפים אם אכן תחייכו תמיד וכל הזמן, זה מאבד מהאפקט שלו. נכון, אין מקום לטעויות והחיוך צריך להיות חינני, כובש ויותר מכל – חובה! אך ממש לא תמיד. תחשבו על זה, קרה לכם פעם שמישהו הסתכל עליכם כשהיה תוך כדי שיחה בעודו מחייך והוא הפנה לעברכם מבט ונשאר עם החיוך? האם הערכתם את החיוך? ודאי שלא – כי הוא לא היה קשור אליכם, יותר נכון לומר – לכם לא היה שום קשר לחיוך שלו. למעשה זו אחת הטעויות הגדולות של ברמנים כאשר משתמשים בקלף ה”אס” שלהם לא כראוי.

פרקטיקה: תחייכו רק לאחר שניגשתם והסתכלתם לעבר הלקוח – הוא באופן לא מודע יקשר את החיוך שלכם אליו וירגיש יותר מ- “נוח”, הוא ירגיש כי הוא נראה טוב ו”בא לכם בטוב” והאקט הפשוט הזה מסתכם בלא מעט כסף…

 

3. שימוש במילים הנכונות

הכל היה טוב? לא! המילה “טוב” היא לא עוצמתית, היא מגדירה סטנדרט. האם אתם רוצים טיפ סטנדרטי או טיפ עצום? בשביל לקבל טיפ עצום תתחילו להשתמש במילים מעצימות. החליפו את המילה “טוב” ל”מצוין” או “מדהים”. ניגשתם לשאול את שביעות הרצון של הלקוח שהתיישב לכם על הבר? תשאלו “הכל מצוין?” הרי גם אם לא הכל מצוין, המילה הזאת מאותו הרגע נכנסה לתודעה של הלקוח והסטנדרט שלכם וגם של הבר בו אתם עובדים עלה ולא משנה כלל מה הוא באמת מרגיש. כשקיבלתם הזמנה החליפו את המילה מ- “סבבה” ל- “מדהים” וכך הלאה. הסיכויים שלכם לקבל טיפ “מדהים” יהיו גבוהים יותר מטיפ “סבבה”. מדהים כמה שזה פשוט…

ארי פן - גשם של שטרות
ארי פן | מתוך הקורס "כסף בהייבול"

4. טכניקת התחמה

חשוב (!) ואני נזהר בדבריי – ניתן לבצע את הטכניקה הזאת אך ורק אם יש לכם יכולת מיומנת להרגיש מצבים.

אמנם זה יותר מתאים לעסקאות באשראי אך טיפ זה טיפ לא משנה באיזו וריאציה הוא מגיע. אז פשוט כמשמעו – להתחים את הלקוח מבחינת האופציות העומדות בפניו. מה זה אומר בעצם? במקום לשאול את הלקוח “להשאיר טיפ?” תחליפו את השאלה ב”כמה טיפ לקחת?” – אני חוזר ומזהיר, ניתן לבצע את הטכניקה הזו אך ורק אם הרגשתם מצד הלקוח את היכולת והאנרגיות הנכונות מצדו לשאלה הזו, אחרת אתם עלולים לבצע את הפעולה ההפוכה ולייצר אנטיגוניזם. אופציה נוספת למתקדמים: לשאול בהתחמה שתי אופציות לאחוז טיפ הרצוי. לדוגמא: “15%? 20%?” (אין לקחת את המספרים לכל תרחיש), הרי בשאלה זו אתם משאירים לו שתי אופציות לנגד עיניו והאופציה “לא להשאיר” כלל אינה קיימת. השאלה הגרועה ביותר שניתן לשאול היא “לחייב טיפ?” הרי משאירה לו אופציה לומר “לא”, מאחר ואיפשרתם אותה. דוגמא נוספת ועדינה יותר: “טיפ באשראי? מזומן?” וכך הלאה.

 

5. טכניקת “האישור החברתי”

כל איש מכירות מהימן יודע על מה אני מדבר ואם לא – נעים להכיר, הטכניקה שבזכותה ניתן לעשות קרקס אחד ענק בכל שיח / תקשורת. הטכניקה אומרת דבר אחד: להוביל באסרטיביות מלאה תוך כדי הפעלה של כל הרמות תקשורת האפשריות: אינפורמטיבית, רגשית ופיזית.

גב זקוף, ראש מורם, מבט חודר ולומר באופן הכי ברור שיש את הרצון / כוונה שלכם. אמנם זה דורש תרגול רב ומאסיבי אך אף פעם לא מאוחר מכדי להתחיל. פרקטיקה: ניתן ואף בלתי נפרד לשלב את הטכניקה הזו לסעיף 4 כאשר אתם אומרים את מה שאתם אומרים ומוספים את תנועת הראש (נענוע ראש) של “כן…” חשוב שהנאמר יהיה מאוד ברור מבלי להשפיל מבט או להתהרהר. עם זאת חשוב לא להיות תוקפניים או אגרסיביים, אפילו הייתי מציע לעשות זאת בעדינות ובנונשלנטיות, הכוונה היא לא לעשות מהנאמר “ביג-דיל” אך במקביל להיות מאוד ברור.

בכך אתם מקנים את ה”אישור החברתי” שזה בסדר לשלם או לבצע את הפעולה אשר ביקשתם מהצד השני באופן טבעי והגיוני – אף על פי שמידת “הגיוני” משתנה מאדם לאדם. אם לא הבנתם את הסעיף לגמרי – תתחילו לתרגל תקשורת אסרטיבית.

 

בקורס “כסף בהייבול” הדיגיטלי שיצרתי אני מלמד בהרחבה על כל הטכניקות ועוד הרבה מעבר, אשר מבוססות NLP, טכניקות מכירות עוצמתיות שהופכות כל משמרת בבר לרווחית עד רמה שתרצו לקבוע תור ליועץ השקעות יום למחרת.

 

חשוב וזכרו – בכל פעולה או מעשה בסיטואציית הטיפ תמיד תשמרו על אהבה ואותנטיות אמיתית. תהנו יחד עם הבליין – באמת תהנו איתו, הרי על זה הוא משלם. תעצימו, תהנו, תפיצו ותקרינו כיף, שמחת חיים והמון אהבה – תמיד. בהצלחה!

להטבת מסלול לברמנים בחיי הלילה והברים
מלאו את פרטיכם למטה ונציג יחזור אליכם תוך זמן קצר לפרטים והרשמה: